Κατά την επίσκεψη

Το Μουσείο Κανελλοπούλου εφαρμόζει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία τόσο των επισκεπτών, όσο και των εργαζομένων του

Προσβασιμότητα

Η είσοδος όλων των επισκεπτών γίνεται από την κεντρική είσοδο στην οδό Θεωρίας, 12.

Η κίνηση στους εκθεσιακούς χώρους επιτυγχάνεται με ανελκυστήρες, πλην του υπογείου της παλαιότερης πτέρυγας του Μουσείου. Ο υπόγειος χώρος στη νέα πτέρυγα του Μουσείου είναι εξοπλισμένος με ειδικό αναβατόριο.

Τα άτομα με κινητικά προβλήματα και ειδικά θέματα υγείας έχουν προτεραιότητα στην χρήση του ανελκυστήρα.

Οι σκύλοι οδηγοί που συνοδεύουν άτομα με αναπηρίες επιτρέπονται σε όλους τους επισκέψιμους χώρους του Μουσείου.

Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι υγιεινής (W.C.για ΑμεΑ).

Η πρόσβαση στην Πλάκα είναι δυνατή για οχήματα ΑμεΑ. Τα οχήματα με αναπηρικό σήμα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα χωρίς χρονικό όριο στις θέσεις επισκεπτών (ενδεικτική λευκή γραμμογράφηση επί του οδοστρώματος) στην περιοχή της Πλάκας.

Κανονισμοί επίσκεψης

  • Δεν επιτρέπεται να αγγίζει κανείς τα εκθέματα του Μουσείου, καθώς και τα συστήματα ανάρτησης ή/και προστασίας των εκθεμάτων (βιτρίνες, βάθρα, προθήκες, κλπ.).
  • Επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Απαγορεύεται η χρήση φλας για λόγους προστασίας των αντικειμένων της Συλλογής.
  • Το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους χώρους του Μουσείου.
  • Η κατανάλωση φαγητού και ποτού εντός του Μουσείου απαγορεύεται. Οι επισκέπτες μπορούν να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό.
  • Η είσοδος κατοικίδιων ζώων στους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου δεν επιτρέπεται. Επιτρέπεται η πρόσβαση σε σκύλους οδηγούς που συνοδεύουν άτομα με αναπηρίες.

 

  • Ογκώδη αντικείμενα, βαλίτσες και παιδικά καρότσια δεν μπορούν να γίνουν δεκτά στο Μουσείο. Κατά την επίσκεψη στο Μουσείο οι επισκέπτες καλούνται να αφήσουν το σακίδιο πλάτης στον χώρο έκδοσης εισιτηρίων και να πάρουν μαζί τους οποιοδήποτε αντικείμενο αξίας (πορτοφόλι, τηλέφωνο, φωτογραφική μηχανή κλπ). Το Μουσείο Κανελλοπούλου και το προσωπικό του δεν φέρουν ευθύνη σε περίπτωση κλοπής.
  • Στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου τα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα ή σε κατάσταση σίγασης.
  • Απαγορεύονται στο Μουσείο επικίνδυνα και παράνομα αντικείμενα, ουσίες ή υλικά. Είναι στην κρίση του προσωπικού ασφαλείας να αξιολογήσει ενδεχόμενη επικινδυνότητα άλλων φερόμενων αντικειμένων και να μην επιτρέψει την είσοδο τους στο Μουσείο.