Οργάνωση επίσκεψης

Μία μοναδική πολιτιστική εμπειρία 6.000 ετών ιστορίας και τέχνης.

Εισιτήριο

€3,00 Γενική είσοδος
€2,00 Μειωμένη είσοδος

 

Μειωμένο εισιτήριο δικαιούνται να καταβάλλουν οι παρακάτω ομάδες, με την επίδειξη της απαραίτητης ταυτότητας:

 1. Νέοι ηλικίας έως 18 ετών από χώρα εκτός της Ε.Ε.
 2. Οι φοιτητές ή σπουδαστές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή Ισότιμων Σχολών, των εκτός της ΕΕ χωρών, με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας ή της διεθνούς φοιτητικής ταυτότητας ISIC (International Student Identity Card) σε ισχύ.
 3. άνω των 65 ετών πολίτης της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.
 4. Συνοδός γονιός στις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης της Ε.Ε.
 5. Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί σχολείων και ιδρυμάτων της Α΄ βάθμιας, Β΄ βάθμιας και Γ΄ βάθμιας εκπαίδευσης των εκτός της Ε.Ε. χωρών.
 6. Οι συνοδοί γονείς στις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων της Α΄ βάθμιας, εκπαίδευσης των κρατών-μελών της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2666/Β/1-7-2019, από την 1η Νοεμβρίου έως την 31η Μαρτίου το μειωμένο αντίτιμο ισχύει για όλους τους επισκέπτες.

Απαλλάσσονται από την καταβολή εισιτηρίου, με την επίδειξη της απαραίτητης ταυτότητας, οι παρακάτω ομάδες:

 1. Παιδιά και νέοι έως 18 ετών των κρατών μελών της Ε.Ε.
 2. Παιδιά έως 5 ετών των χωρών εκτός Ε.Ε.
 3. Οι φοιτητές ή σπουδαστές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή Ισότιμων Σχολών των Κρατών-Μελών της ΕΕ ή Στρατιωτικών Σχολών, καθώς και των Σχολών Ξεναγών, με την επίδειξη της ανανεωμένης φοιτητικής τους ταυτότητας, του φοιτητικού πάσο, ή της διεθνούς φοιτητικής ταυτότητας ISIC (International Student Identity Card)
 4. Νέοι άνω των 25 ετών εκπαιδευόμενοι σε σχολεία Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης και επαγγελματικές σχολές των κρατών-μελών της Ε.Ε.
 5. Οι κάτοχοι κάρτας μέλους του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) και του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS).
 6. Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί κατά τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων της Α’βάθμιας, Β’ βάθμιας και Γ’ βάθμιας εκπαίδευσης κρατών-μελών της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου
 7. Οι συμμετέχοντες στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) και τα εξαρτώμενα από αυτούς άτομα
 8. Οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας της ημεδαπής
 9. Τα άτομα με αναπηρία και ένας συνοδός αυτών (ο τελευταίος εφόσον οι εν λόγω ανάπηροι έχουν αναπηρία άνω του 80%), ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης
 10. Οι γονείς πολύτεκνων, τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών της ημεδαπής μέχρι συμπλήρωσης του 25ου έτους ηλικίας των τέκνων ή ανεξαρτήτως ηλικίας αν έχουν αναπηρία
 11. Οι πρόσφυγες, οι υπηρετούντες στρατιωτική θητεία, οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, οι ξεναγοί, οι σπουδαστές της Σχολής Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού, οι δημοσιογράφοι, τα μέλη της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνηςμέλους) και οι κάτοχοι Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου.
 12. Οι επίσημοι φιλοξενούμενοι του Ελληνικού Δημοσίου κατόπιν αιτήματος του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργείου
 13. Τα μέλη Εταιρειών και Συλλόγων Φίλων Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων, τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο και διαχειρίζεται το ΥΠ.ΠΟ.Α.
 14. Οι υπάλληλοι του ΥΠ.ΠΟ.Α., του ΤΑΠΑ/ΟΔΑΠ και του Μουσείου Ακρόπολης.
 15. Οι ειδικοί επιστήμονες στους οποίους χορηγείται άδεια με σκοπό τη φωτογράφιση, μελέτη, σχεδίαση ή δημοσίευση αρχαιοτήτων.
 16. Τα μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης.

Ελεύθερη είσοδος σε όλους:

Την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου

6 Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη)

25 Μαρτίου (Εθνική Εορτή)

18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων)

Τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς)

28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή)

Πρόσβαση

Στο κέντρο της Αθήνας, το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου στέκει το ίδιο ως μέρος ενός μεγαλύτερου, υπαίθριου μουσείου. Από την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ανηφορίζοντας την οδό Θεωρίας, η οποία ακολουθεί παράλληλα τον περιφερειακό δρόμο της Ακρόπολης, τον γνωστό «Περίπατο», καταλήγει κανείς στην είσοδο του Μουσείου Κανελλοπούλου, στη γωνία των οδών Θεωρίας και Πανός.

Γραμμή 1 (Πράσινη), Στάση: Θησείο

Γραμμή 2 (Κόκκινη), Στάση: Ακρόπολη, Έξοδος: Μακρυγιάννη / Δ. Αρεοπαγίτου

Γραμμή 3 (Μπλε), Στάση: Μοναστηράκι, Έξοδος: Πλατεία Μοναστηρακίου

Διαδρομή 230, Στάση: Ακρόπολη (τερματική στάση του λεωφορείου)

Διαδρομές 025,026,027, Στάση: Μητρόπολη

Στην συνοικία της Πλάκας, όπου βρίσκεται το Μουσείο Κανελλοπούλου, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση με αυτοκίνητο.

Σε κοντινή απόσταση στο Μουσείο βρίσκονται ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης (parking), στις οδούς Τριπόδων, Φλέσσα, Αγγ. Βλάχου, Πατρώου, κλπ.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα, Τετάρτη-Κυριακή: 09.00 – 16.00
Τρίτη: κλειστά

 

Κλειστό: 1 Ιανουαρίου, Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου, 25 και 26 Δεκεμβρίου

Μειωμένο ωράριο Χριστουγέννων: Την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (24 και 31 Δεκεμβρίου), το Μουσείο λειτουργεί από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Μειωμένο ωράριο Πάσχα: Την Μεγάλη Παρασκευή το Μουσείο λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Ημέρες ελεύθερης εισόδου: 6 Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη), 25 Μαρτίου (Εθνική Επέτειος), 18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), 28 Οκτωβρίου (Εθνική Επέτειος), το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς), την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου.