Το Μουσείο

Το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου ξεχωρίζει για τη σπουδαία Συλλογή του από αρχαίους και βυζαντινούς θησαυρούς, που αναδεικνύουν τη διαχρονικότητα και αδιάσπαστη ενότητα της ελληνικής τέχνης.

Το Μουσείο

Το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου ξεχωρίζει για τη σπουδαία Συλλογή του από αρχαίους και βυζαντινούς θησαυρούς, που αναδεικνύουν τη διαχρονικότητα και αδιάσπαστη ενότητα της ελληνικής τέχνης. Η δημιουργία του Μουσείου αποτελεί μία πράξη προσφοράς προς την κοινωνία, καθώς ο Παύλος και η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου δώρισαν στο Ελληνικό Δημόσιο την ιδιωτική Συλλογή τους, που με πολύ αγάπη και αφοσίωση δημιούργησαν. Από το 2019 το Μουσείο λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, αποτελώντας ένα καινοτόμο παράδειγμα σύμπραξης και συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. H συνεχής και γενναιόδωρη υποστήριξη του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου συμβάλλει σημαντικά στο έργο και το μέλλον του Μουσείου.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου στεγάζεται σε δύο γειτονικά κτίρια στην Πλάκα: στη νεοκλασική Οικία Μιχαλέα, την οποία διέθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού το 1972, και στη Νέα Πτέρυγα, η οποία κατακευάστηκε τη δεκαετία του 2000 με δωρεές της Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου και του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου. Ο φιλόξενος χώρος προσκαλεί τον επισκέπτη να γίνει μάρτυρας της ιστορίας της ελληνικής τέχνης χιλιάδων χρόνων. Μαζί με τη συμμετοχή του σε εκθέσεις και ερευνητικά έργα σε όλο τον κόσμο, το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ενθαρρύνουν τη βαθύτερη κατανόηση και εκτίμηση της μόνιμης συλλογής του.