Το μουσείο συμμετέχει στο THIS IS ATHENS – CITY FESTIVAL του Δήμου Αθηναίων

8, 23 Μαΐου, 1, 2 Ιουνίου 2024

Το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου συμμετέχει στο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της πόλης, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων. To φεστιβάλ περιλαμβάνει μια πλειάδα δράσεων, που απευθύνονται σε επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ: https://cityfestival.thisisathens.org/

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ JAZZ

 

Seeds live (Μιχάλης και Χρήστος Καλκάνης)
Τετάρτη 8 Μαΐου, 20.30

Ένα χρόνο μετά την πρώτη συναυλία τους στην επιβλητική ταράτσα του Μουσείου Κανελλοπούλου, ο Μιχάλης και ο Χρήστος Καλκάνης επιστρέφουν για να μας χαρίσουν στιγμές μουσικής μαγείας κάτω από το βράχο της Ακρόπολης. Συνδυάζοντας τα ακουστικά ηχοχρώματα του κοντραμπάσου, του κλαρινέτου και του πιάνου με ηλεκτρονικούς ήχους, δημιουργούν εικόνες που άλλοτε παραπέμπουν σε soundtrack και την neoclassical σκηνή και άλλοτε θυμίζουν περισσότερο Ελλάδα και παράδοση.

Ώρα έναρξης: 20:30
Είσοδος: δωρεάν – απαραίτητη η προ-κράτηση
Κρατήσεις: κάνετε κράτηση (έως 2 άτομα ανά κράτηση στη διεύθυνση
https://www.more.com/music/seeds-live/

 

 


Πέτρος Κλαμπάνης live
Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, ώρα 20.30

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του 2020, ο Πέτρος Κλαμπάνης βρήκε το δικό του “φως στην άκρη του τούνελ” δημιουργώντας το πέμπτο του άλμπουμ, ένα προσωπικό μανιφέστο με μπάσο, τo ROOFTOPSTORIES.

Πρόκειται για μια σειρά από βίντεο, στα οποία ο Πέτρος ανεβαίνει σε ταράτσες, σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο, και παίζει τη μουσική του με μοναδική συντροφιά το μπάσο, τον ενισχυτή του και μερικά ηλεκτρονικά effects.

Με τη σκέψη πως αυτά τα βίντεο θα αποτελέσουν ηχητικά, ταξιδιωτικά “ενθύμια” δημιούργησε ένα πρωτότυπο οπτικοακουστικό σόλο πρότζεκτ, που αποτελεί την πιο οικεία και προσωπική του δουλειά μέχρι σήμερα.

Το φεστιβάλ Τhis is Athens υποδέχεται τις ROOFTOP STORIES του Πέτρου Κλαμπάνη στη μαγευτική ταράτσα του Μουσείου Κανελλοπούλου. Εκεί κοντραμπάσο, λούπες, κρουστά και φωνή θα συνθέσουν ένα ηχητικό “ταξίδι” που, με όχημα αγαπημένα τραγούδια, θα μας ξανασυστηθούν μέσα από τη ματιά του Πέτρου Κλαμπάνη.

Ώρα έναρξης: 20:30
Είσοδος: δωρεάν – απαραίτητη η προ-κράτηση
Κρατήσεις: κάνετε κράτηση (έως 2 άτομα ανά κράτηση στη διεύθυνση https://www.more.com/music/petros-klampanis-live/

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

 

Συναντήσεις με καλλιτέχνες του παρελθόντος
Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου 2024,
ώρες 11.00 και 13.00

Σε μια πρωτότυπη ξενάγηση, δύο αρχαιολόγοι θα φέρουν το κοινό σε επαφή σε «επώνυμα» έργα της αρχαιότητας και του μεσαίωνα από τη συλλογή του Μουσείου Κανελλοπούλου. Οι επισκέπτες θα δουν από κοντά τις υπογραφές των καλλιτεχνών και θα μάθουν όλα όσα γνωρίζουμε γι’ αυτούς: πότε και που έζησαν, εάν διέθεταν οργανωμένα εργαστήρια, τι ξέρουμε για το κόστος των έργων τους, ποιοι ήταν οι παραγγελιοδότες και γιατί κάποια έργα έφεραν υπογραφές ενώ άλλα όχι. Στόχος της ξενάγησης είναι να φωτίσει τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τα αρχαιολογικά εκθέματα.

Θα ξεναγήσουν οι αρχαιολόγοι:
Νίκος Παπαδημητρίου, Διευθυντής του Μουσείου Κανελλοπούλου
Αντώνης Μπεκιάρης, Επιμελητής του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

Ώρες έναρξης: 11:00 και 13.00
Είσοδος: δωρεάν – απαιτείται προ-κράτηση
Κρατήσεις: κάνετε κράτηση στο +30 210 331 9300